Sajtóközlemény / 2014. 04. 02.
Rekonstrukció

Uniós támogatásból épületenergetikai fejlesztés valósul meg a budapesti Zay utcai irodaházban. 


A Defactoreal Kft.  (Ariadne Kereskedelmi Kft.) 74.192.745 forint uniós támogatást nyert a „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 250 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból a Zay utcai irodaház épületenergetikai hatékonyságának növelése valósul meg.
 
A Defactoreal Kft. 1989-ben alakult. Fő tevékenységi köreihez tartozik a saját tulajdonú ingatlan adásvétele, saját tulajdonú, illetve bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése, ingatlankezelés, egyéb vezetési tanácsadás és építményüzemeltetés.
 
A projekt alapvetően a Zay utcai irodaház és melléképületének energetikai hatékonyság növelését célozza meg. A korszerűsítés munkák tervezésekor a cél a minél nagyobb üzemeltetési költség megtakarítása. Ezért elsődlegesen a komplex energia hatékonyság növelése érdekében megvalósításra kerül az épületek külső határoló szerkezeteinek utólagos hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, a korszerűsítés során az elavult hőleadók cseréje, az elavult atmoszférikus kazán kondenzációs kazánnal való kiváltása, illetve a világítás korszerűsítése, cseréje.
 
A megvalósuló fejlesztés által hosszútávon csökkenek az irodaház működtetési költségei, amely által elérhető a környezettudatos működtetés.
 
A vállalkozás régóta kiemelten kezeli a környezettudatosságot és esélyegyenlőséget, a projekt megvalósításával ezen szemlélet nagymértékben erősödik, mivel csökkennek az energiaköltségek, a foglalkoztatottak munkakörülményei javulnak.

Budapest, 2012. április 2.